Roheline komme vitsutav koletis nimega Om Nom nüüd Viaplays

Üle maailma laste ja täiskasvanute poolt armastatuima suhkrupõrsa, Om Nomi, seiklustele saab nüüd eksklusiivselt kaasa elada reklaamivaba ja eestikeelse voogedastuskeskkonna Viaplay vahendusel.

Armsa rohelise tegelase autoriks on Venemaa meelelahutusettevõte ZeptoLab, kelle eesmärgiks on läbi oma mängude õpetada lõbusal viisil uusi teadmisi, näiteks füüsikast. Ka Om Nomi tegelane on pärit ühest nende mitmeid mainekaid auhindu võitnud mängust nimega “Cut the Rope” (“Lõika nöör läbi”), mis lansseeriti 2010. aastal ning on pärast oma tähelendu saanud lausa neli järge. Muljetavaldava graafikaga rakendust on tänaseks laetud alla üle 700 miljoni korra ning 400-le juba olemasolevale tasemele luuakse järjest uusi.
 
Mängu tohutu menu tekitas aga 2012. aastal ZeptoLabi tegijatele idee lansseerida animafilmide sarja “Om Nomi lood”, et väike roheline magusat armastav koletis jõuaks mis iganes ektraani vahendusel kõikide lasteni üle maailma. Seriaal algab sarnaselt “Cut the Rope” mängule sellega, et Evani-nimelise poisi ukse taha ilmub ühel päeval salapärane pakk, mille seest piilub välja üks roheline koletis, kellele maitsevad üle kõige maailmas kommid. Poiss ja Om Nom saavad sõpradeks ning erinevates Om Nomi osades näeme nende igapäevaseid koostegemisi: mängimist, uute asjade avastamist, tähtpäevade tähistamist ja palju muud.
 
“Oleme jätkuvalt hämmingus, kui palju meie mängul ja eelkõige Om Nomil fänne on. Nad meisterdavad oma tehtud kostüüme, videosid ning torte, mis kõik põhinevad Om Nomi karakteril,” sõnas Semyon Voinov, kes on ZeptoLabi kaasasutaja ja kunstiline juht. Põhjus, miks Om Nom aga mängust teleekraanile jõudis on Voinovi sõnul lihtne:“Tahtsime Om Nomi muul viisil ellu äratada, et tutvustada tema olemust ja tegemisi veelgi enam.”