Eestis esilinastus uus minisari “Põgenemine Dannemorast” Oscari-võitjatega peaosades

Eestis esilinastus tänavu valminud minisari “Põgenemine Dannemorast”, kus peaosades on Oscari-võitjad Benicio del Toro ja Patricia Arquette ning Kuldgloobusele nomineeritud Paul Dano. Voogedastusteenuses TVPlay Premium näidatava tõsielulise põgenemisloo režissööriks on Emmy auhinnaga pärjatud Hollywoodi staar Ben Stiller.

7-osalise sarja aluseks on väljamõeldisestki kummalisem põgenemine New Yorki lähistel asuvast vanglast 2015. aasta suvel, mis käivitas üleriigilise jahi plehkupannud vangide tabamiseks. Kahel süüdimõistetud mõrvaril aitas põgeneda vanglas töötanud abielunaine, kel oli kuudepikkune suhe mõlema mehega.

“Püüame jutustada seda ainulaadset lugu viisil, mis näitab reaalsust ning selles osalenute inimlikkust,” ütles Ben Stiller enne võtete algust. “Kuigi sarja teemaks on vanglast põgenemine, on see lugu päris inimestest, kellest mõned on kurjategijad ning mõned mitte. Nad lihtsalt teevad mõned halvad valikud, millel on tohutud tagajärjed. Ma arvan, et see ongi loo liikumapanevaks jõuks.”

Osatäitmise eest filmis “Narkoäri” kuldmehikese pälvinud Del Toro (“Sicario”, “Tasujad”, “Star Wars: Viimased jedid”, “Galaktika valvurid”, “21 grammi”, “Fear and Loathing in Las Vegas”) mängib uues sarjas artistlikku, ent samas ka hirmuäratavat mõrvarit Richard Matti, kes on põgenemisplaani autor. Teda aitab töölisklassi kuuluv abikaasa ja ema Tilly Mitchell, keda kehastab rolli eest filmis “Poisipõlv” parima naiskõrvalosa Oscari saanud Patricia Arquette (“Keeluaja kuningas”, “Kadunud kiirtee”, “Tõeline romanss”, “Ed Wood”, Õnnelik õnnetus”, “CSI: Küber”).

Vangla õmblustöökoja järelevaatajal Mitchellil tekib seksisuhe nii Matti kui ka politseinikutapja David Sweatiga, kellena astub üles filmi eest “Armastus ja andestamine” Kuldgloobusele nomineeritud Paul Dano (“Väike Miss Päikesepaiste”, “Veri hakkab voolama”, “12 aastat orjana”, “Noorus”, “Taskunoamees”, “Vangistatud”, “Ajasõlm”, “Sõda ja rahu”, “Sopranod”). Naine nõustub lõpuks peitma külmutatud lihasse rauasaelehed, et aidata mehed vanglamüüride vahelt välja. Sweatist saab põgenemisplaani osaline vastumeelselt, kuna tal tekkivad ehtsad tunded Mitchelli vastu.

Lisaks mängivad uues põgenemissarjas Kuldgloobusele ja Emmy’le nomineeritud Bonnie Hunt (“Life with Bonnie”, “Jumanji”, “Roheline miil”, ), tuntud näitleja Eric Lange (“Narcos”, “Teadmata kadunud”, “Sild”) ja Emmy’le kandideerinud David Morse (“Roheline miil”, “Piinakamber”, “Z maailmasõda”). “Põgenemine Dannemorast” (“Escape at Dannemora”) stsenaristideks on Brett Johnson (“Pöörased”/”Mad Man”) ja Oscarile nomineeritud Michael Tolkin (“The Player”) ning režissööriks ja tegevprodutsendiks Ben Stiller (“Troopiline kõu”, “Zoolander 1 ja 2”, “Walter Mitty salajane elu”, “Öö muuseumis” filmisari, “Kaablikutt”, “Tenebaumid”, “Kohtumine äiaga” filmisari, “Mäss pilvelõhkujas”, “Salvav tegelikkus”).

Draamasarja “Põgenemine Dannemorast” esimene osa esilinastus maailmas 18. novembril. Eestis on ainuõigus uut sarja näidata reklaamivabal voogedastuskeskkonnal TVPlay Premium, kuhu jõuavad uued osad igal reedel juba 5 päeva pärast nende esilinastumist USAs. Kokku on järgmise aasta alguseks tulemas seitse episoodi kogupikkusega 8 tundi.