10 fakti videomängul põhineva animatsiooni “Vihased linnud” kohta

Vihased linnud” on jõudnud Viaplaysse. Kuid enne, kui asud särtsakate lindude ja pahalastest sigade seiklustele kaasa elama, toome sinuni 10 põnevat fakti nende kummaliste tegelaste maailmast.

  1. “Vihaste lindude” (“Angry Birds”) kultussai alguse ühe Soome firma Roviomobile arendatud mängust.
  2. Ainest taolise mängu tekkeksandis 2009. aastal üle maailma leviv seagripp.
  3. Pärast “Vihaste lindude” mänguturuletulekut on selle rakendust üle kolme miljardi korra erinevatesse mobiiliseadmetesse alla laetud.
  4. Mäng osutus nii populaarseks, et vihased linnud on jõudnud ka tele-ekraanile, raamatukaante vahele, mänguasjapoodidesse jne.
  5. Vihaste lindude üks tegelane, suur punane lind Terence, pole kuigi jutukas. Ta ainult mõmiseb, puhiseb ja laulab ooperit. Tema vaikne loomus tuleb tumedast ja süngest minevikust, millest suurt pole teada.
  6. Telefonimängus on kõrgeim võimalik tulemuskolm tärni. Sellele viidatakse ka “Vihaste lindude” multifilmis, kus üsna filmi alguses küsib Red kahelt linnult, mitu tärni kolmest annaksid nad sünnipäevatordile, mille Red pidi sünnipäevalapsele toimetama.
  7. Algselt pidi multifilm esilinastuma 1. juulil 2016, kuid et vältida konkurentsi filmidega “Suur sõbralik hiiglane” (2016) ja “Tarzani legend” (2016), tõsteti animafilmi esilinastus varasemaks, 20. maiks.
  8. Filmi Taani versioonisannab linnule nimega Chuck oma hääle Taani youtuber Enzo Knol, kelle Youtube’i kanalil on tänase seisuga 1 594 076 tellijat.
  9. Sigade laeval on raamaturiiulis üks teos nimega “50 rohelist varjundit”, mis on ilmselge viide ühele teisele sarnasele teosele, kuid miks see seal on või mida sellega öelda tahetakse jääb igaühe enda fantaasia otsustada.
  10. Vahet pole, kui kiiresti kollane lind nimega Chuck jookseb, suur punane Terence jõuab temast alati ette.