TVPlay Premiumis näeb 18 sarja kõiki hooaegu

Reklaamivabasse voogedastuskeskkonda TVPlay Premium jõudis viimane ehk 7. hooaeg Tess Gerrutseni bestselleritest kriminaalromaanidel põhinevast ülimenukast detektiivsarjast Rizzoli ja Isles”, kus juhtumeid lahendavad  politseiuurija Jane Rizzoli ja kohtuarst Maura Isles. Seoses sellega vaatasime, millised seriaalid on täies mahus kodumaises voogedastuskeskkonnas olemas.

 

“Hea naine” – selles Kuldgloobuse võitnud seitsme hooajaga sarja keskmes on naine, kelle prominendist mees satub korruptsiooni- ja seksiskandaali tagajärjel trellide taha. Eeskujuliku koduperenaise Alicia (Juliana Margulies) turvaline argirutiin leiab ootamatu lõpu, kui tema abikaasa Peter (“Seksi ja linna” Mr. Bigina tuntud Chris Noth) arreteeritakse ja Alicial tuleb enda ning oma kahe lapse eest võitlema hakata.

 

“Häbitu” – kaheksa hooaega vändatud ning kahel korral Kuldgloobusele nomineeritud meeletu peredraama keskmes on alkohoolikust pereisa ning tema kuus last, kes tänu isa pidevale pummeldamisele iseseisvalt hakkama peavad saama.

 

“Inimesed” – kolme hooajaga ulmesarja tegevus leiab aset paralleelmaailmas, kus uusim trendikas tehnikavidin on androidist koduabiline – inimesesarnane robot, kelle ainsaks ülesandeks on inimeste elu mugavamaks muuta. Ent robotitest teenijad osutuvad inimesele niivõrd sarnasteks, et see muudab kogu inimkonda igaveseks. Haarav ulmepõnevik pakub pinget ja mõtlemisainet mitte ainult ulmefännidele, vaid kõigile põnevikusõpradele.

 

“Jüngrid” kui psühhopaadist sarimõrvar Joe Carroll vanglast põgeneb, pöördutakse tema tabamiseks erruläinud FBI agendi Ryan Hardy poole. Nimelt oli just tema karismaatilise ja nutika mõrtsuka algselt tabanud. Kolme hooajaga menukas põnevussarjas teevad kaasa paljud hinnatud näitlejad eesotsas Kevin Baconiga.

 

“Kupli all” – selles kolme hooajaga ulmesarjas tekib Väikese linna kohale tekib nähtamatu ja salapärane jõuväli, mis lõikab elanikud ülejäänud maailmast ära. Lõksu jäänud linnaelanikud peavad välja selgitama, miks “kuppel” linna peale tekkis ja mis saladusi see endas peidab. Samas õpivad nad ka üksteist oodatust palju paremini tundma.

 

“Mentalist” – Kuldgloobusele nomineeritud seitsme hooajaga krimisarjas asub endine “selgeltnägija” Patrick Jane tööle California Uurimisbüroo nõustajana. Oma ülemuste pahameeleks pole tööeeskirja järgimine mehe tugevaim külg, ent tema harukordne võime inimesi lugeda ning nendega manipuleerida teevad temast kuritööde lahendamisel uurijatele hindamatu abilise. Erilist huvi pakuvad Jane’ile sarimõrvar Red Johniga seotud juhtumid, kuna just tema tappis aastate eest mehe naise ja tütre.

 

“Sõbrad” – rohkelt auhinnatud maailmakuulus komöödiasari “Friends” ehk “Sõbrad” jälgib kuue New Yorgis elava sõbra igapäevaelu. Legendaarset sitcomi on tehtud ühtekokku 10 hooaega.

 

“Twin Peaks” – kolm Kuldgloobust võitnud kultussari, millele režissöör David Lynch otsustas pärast 25-aastast pausi 2017. aastal viimase ja kolmanda hooaja teha. Lugu jätkubki 25 aastat pärast šokeerivat mõrva omapärases Twin Peaksi nimelises väikelinnas, kus Kyle MacLachlan’i kehastatud FBI agent Dale Cooper uuris iluduskuninganna Laura Palmeri (Sheryl Lee) mõrva.

 

Lisaks on TVPlay Premiumis hulgaliselt ühest-kahest hooajast koosnevaid sarju, mida on nädalavahetusel mõnus ühe jutiga ära vaadata.

 

 “Ime” – politsei korraldab reidi maffiapealiku pelgupaika, kust muuhulgas leitakse veritsev Neitsi Maarja kuju. Mõistatuslikule sündmusele puudub mõistusepärane seletus, ent peagi on selge, et müstilisel kujul on hävitav mõju kõigi sellega kokku puutuvate inimeste eludele.

 

“Klondike – Emmyle nomineeritud lühisari räägib 19. sajandi lõpus aset leidnud Klondike’i kullapalavikust. Sarja keskmes on kaks lapsepõlvesõpra, kes koos paljude teistega suures rikastumislootuses metsiku Yukoni poole teele asuvad. Ent karmi looduse kõrval tuleb rinda pista kõiksugu kõrilõikajate, ahnete ärimeeste ja pärismaalaste hõimudega. Meisterlikult üles võetud seiklusdraama toob vaatajani hingematvalt kaunid Kanada mäestikud ja maastikud.

 

“Maffia tapab ainult suviti” – tragikoomilise sarja tegevus leiab aset Itaalias Palermo linnas 1970. aastate lõpus. See on lugu ühest tavaliselt Itaalia perekonnast, nende probleemidest ning kokkupuutest tollal linnas valitsenud allilmategelastega.

 

“Mata Hari” – võimas ajalooline põnevusdraama kurikuulsast eksootilisest tantsijast ja salakuulajast Mata Harist, kes hukati Prantsusmaal Saksamaa spioonina. Tänaste andmete järgi Prantsusmaal striptiisile aluse pannud seksisümbol spionaažis siiski süüdi ei olnud.

 

“Põgenemine Dannemorast” – Kuldgloobuse võitnud 7-osalise sarja aluseks on väljamõeldisestki kummalisem põgenemine New Yorki lähistel asuvast vanglast 2015. aasta suvel, mis käivitas üleriigilise jahi plehkupannud vangide tabamiseks. Sarja peaosades on Oscari-võitjad Benicio del Toro ja Patricia Arquette ning Kuldgloobusele nomineeritud Paul Dano, tõsielulise põgenemisloo režissööriks aga Emmy auhinnaga pärjatud Hollywoodi staar Ben Stiller.

 

“Poeg” – vesternisari jälgib perekond McCullough’ käekäiku läbi 150 aasta ning peategelase Eli (Pierce Brosnan) muutumist karismaatilisest perepeast külmavereliseks tapjaks, kelle ambitsioonide ning võimuahnuse tagajärjed ulatuvad üle mitme põlvkonna.

 

“Riviera” – vastabiellunud Georgina elu paisatakse segi, kui naise miljardärist abikaasa salapärastel asjaoludel sureb. Ootamatu tragöödia järel leiab naine end ümbritsetuna saladustest ja vägivallast ning ta asub paljastama tõde abikaasa surma taga.

 

“Silmarõõm” – 21-aastane Lindy asub korterikaaslase soovitusel endale veebiportaali vahendusel kohtingukaaslast otsima, ent peagi tabavad teda kahtlused, et üks võimalikest kavaleridest võib olla ohtlik kurjategija. Ühes oma tehnogeeniustest sõpradega asub Lindy peagi arvatava mõrvari jälile, otsides samal ajal New Yorgi süngetelt tänavatelt oma kolme aasta eest röövitud õde.

 

“Vaheaasta” – Briti komöödiasari räägib kahest semust, kes plaanivad silmaringi avardamiseks matka läbi Hiina. Erisuguste viperustega alanud reisist kasvab aga välja unustamatu seiklus läbi kogu Aasia ning oma teekonnal leiavad noored mitmeid iseäralikke ja toredaid sõpru.