Korvpall MM-il on ees vägevad ja võimsad poolfinaalid

Vallot Pukk, TVPlay Sports kommentaator

 

Korvpalli MM Hiinas on jõudnud nii kaugele, et reedel peetakse eeldatavasti väga tulised poolfinaalid. Senisele turniiri käigule tagasi vaadates on päris selge, et kõik neli poolfinaali jõudnud meeskonda on näidanud fantastilist korvpalli ja nad kõik vääriksid kohta finaalis ja miks ka mitte MM-tiitlit.

Hispaania ja Austraalia vastasseisus tuleb sellegipoolest anda väike soosikuroll La Roja’le, kes on näidanud väga säravat kaitsemängu ja kelle vankrit veab nö suureks kasvanud Ricky Rubio ning asjalikku abiväge on tal piisavalt.

Austraallastel on kindlasti meeles valus kaotus hispaanlastelt Rio Olümpia pronksimängus, nüüd on käes õige magus hetk revanšiks. Selleks peab eelkõige Patty Mills tegema oma senise parima mängu ja tõhusat tuge peab tulema näiteks Joe Ingles’ilt ja Matthew Dellavedovalt.

Argentina – Prantsusmaa. Absoluutne pärl seegi! Prantslased näitasid USA vastu imelist mängu ja said kiita ka ameeriklaste peatreenerilt. Ja nad ongi päriselt ka head! Vankrit veavad heas mõttes „loomad“ Rudy Gobert ja Evan Fournier, nende seljatagust kindlustavad viskemasinad Nando De Colo ja Frank Ntilikina.

Argentiinlastel pole samuti justkui hella kohta, mida haavata. Hiilgavalt on mänginud hetkel maailma „noorim“ 39-aastane Luis Scola, kes on palliplatsidel näinud ja kogenud kõike. Tagant juhendab vägesid ja kusjuures vägagi soliidselt Facundo Campazzo, äärtelt nõelavad Gabriel Deck ja Nicolas Laprovittola.

Nagu öeldud, kõik neli on kindlasti väärt kohta finaalis, aga kui minna libedale teele ehk hakata ennustama, siis paneks Hispaania ja Prantsusmaa peale.

Korvpalli MM-i poolfinaalide otseülekanded on reedel TVPlay Sports’i ja Sports+ kanalis ning veebis: tvplaypremium.ee/live algusega kell 10.50 ja 14.50. Kommenteerivad Kalev Kruus ja Tarmo Paju.