Kalev Kruus: korvpalli MM-il on süsteem väga karm ja tühje mänge ei tule! 

Vallot Pukk, TVPlay Sports kommentaator

 

Hiinas algavad laupäeval meeste korvpalli maailmameistrivõistlused, mis toovad kohale suurema hulga meeskondi kui tavaliselt, sest senise 24 meeskonna asemel alustab kokku 32 meeskonda. 

 

“MM-il on koos väga kirev seltskond ja pakub Euroopa korvpallisõbrale võimalust näha meie jaoks väga eksootilisi korvpalliriike, nagu näiteks Senegal, Iraan ja Angola. Päris debüüdi teevad turniiril Montenegro ja Tšehhimaa ning esmakordselt peale 1967. aastat saame MM-il näha mängimas ka Poola koondist,” ütles TVPlay Sportsi sisujuht ja kommentaator Kalev Kruus.

 

“Turniiri süsteem on karm, sest tühje mänge tegelikult pole. Algselt on kaheksa neljast alagrupi, kust edasipääsu 16 parema hulka tagavad iga alagrupi kaks paremat. Seetõttu tuleb kaasa tunda kindlasti Leedule, kes sattus väga tugevasse alagrupi, sest H-alagrupis mängivad lisaks neile Kanada, Austraalia ja Senegal. Sellest seltskonnast kahe parema hulka jõudmine on kindlasti väga kõva sõna ja kindlasti on tegemist siin ka nö. surmagrupiga,” lisas Kruus.

 

Loomulikult on turniiri eel üle mitme aasta õhus küsimus, kes ikkagi tuleb maailmameistriks. Suurfavoriit USA kaotas turniiri eel erinevatel põhjustel sisuliselt iga päev ühe mängija, kelle asemele otsiti kiirelt uus. Kontrollmängudes saadud kaotus Austraaliale on selge märk, et USA alistamine on tänavu võimalik, aga päris kindlasti ei ole mõtet neid suurfavoriitide nimistust maha tõmmata.

 

“Kui USA pole kaugeltki kõiki parimaid kokku saanud, siis teised koondised selle üle väga kurta ei saa. Kõik kümme kontrollmängu võitis Serbia, väga äge on kindlasti tänavu Kreeka koondis. Euroopa tiimidest langes suve jooksul vigastuste tõttu välja enim mängijaid Venemaa koondisel, kuid see annab võimaluse särada nendel kes muidu väga vastutama ei pea. Peab tunnistama, et tulemas on väga ägedad kaks nädalat täis korvpalli, millest meie kanalid kannavad otsepildis üle ligemale 40 kohtumist,” rääkis Kruus.

 

Korvpalli MM mänge näed alates 31. augustist TVPlay Sports ja TVPlay Sports+ kanalitest ning veebis: tvplaypremium.ee/live Meeste korvpalli maailmameister selgub 15 septembril.